Christien Westerbeek | Over Christien
18421
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18421,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
Wie is Christien?

Opgegroeid in het Zeeuwse Vrouwenpolder, belandde kunstenares Christien Westerbeek (’55) via Delft en Kampen uiteindelijk in het Utrechtse Houten waar ze haar atelier heeft.
In Kampen doorliep Christien in de jaren ’80 de kunstacademie. Ze werd geraakt door de Duitse expressionisten, maar ook door Gaugin.

 

Inmiddels is ze ongeveer dertig jaar als kunstenares actief. Soms maakt ze een uitstapje met haar oude liefde, het werken met keramiek. Maar haar kunst manifesteert zich door de jaren heen vooral in schilderijen en experimenteren met schildertechnieken.

 

Zo ontwikkelde ze een geheel eigen collagetechniek met acrylverf en olieverf. Voor zover bekend is ze de enige die dit in Nederland toepast. Het maakt haar werken herkenbaar en uniek.

Werk van Christien

Vaak zijn de voorstellingen figuratief, maar niet altijd. De laatste tijd overheerst het abstracte. Hoewel er nu en dan ook portretten en stillevens worden gemaakt, van bloemen bijvoorbeeld. Ze maakt ook veel schilderijen van landschappen en stadsgezichten.

 

Christien is heel productief en schildert graag en veel verschillende kunstwerken. Ze gaat daarbij veelal intuïtief te werk.

 

Zo zegt ze zelf: ”De titels komen tijdens het werk naar boven. En een boodschap, de verduidelijking, achteraf. Inspiratie kan zelfs een lied op de radio zijn tijdens het schilderen. Er is niet altijd een vooropgesteld plan. Het hoeft ook niet altijd wat voor te stellen.”

Ontspannend en tegelijk inspannend

Wie het genoegen heeft op bezoek te gaan in haar atelier in Houten, wordt overweldigd door een kleurenrijkdom. Soms is dat ook buiten haar atelier zichtbaar. Zomers uit zich dat in de uitbundig bloeiende tuin rond haar atelier. Maar ook bij een expositie in theater De Slinger en tijdens de Kunstfietsdagen Houten, georganiseerd door de vereniging Kunst om de Hoek en op kunstmarkten.

 

“Ik maak iets en daar word ik blij van”, vat ze haar inspiratie samen. “Als ik niet werk, niet schilder, dan mis ik iets denk ik. Het is ontspannend en tegelijk inspannend.”

Werk van Christien kopen?

De schilderijen van Christien zijn via deze website te koop. Ook maakt ze keramiek en schilderijen op maat en verzoek. Zoals een impressie van een tuin, huis of wijk. Ook op basis van een foto. De prijsklasse varieert van 300 tot 1200 euro, afhankelijk van de wensen.

 

Neem gerust contact op voor meer informatie, een offerte of om een schilderij of keramisch werk te kopen.